ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ιστορίες Απελευθέρωσης


Με αφορμή τη συμπλήρωση 78 ετών από την Απελευθέρωση της Αθήνας, τον Οκτώβριο του 1944, η εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει ένα ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ σε δύο μέρη με τίτλο «Ιστορίες Απελευθέρωσης».
Το ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ εντάσσεται στην κατηγορία «Σούπερ 8» και θα μεταδοθεί την Παρασκευή 21, το πρώτο μέρος και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, το δεύτερο μέρος, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στις 13:00 από τη Φωνή της Ελλάδας.
Στο πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, μέσα από ημερολόγια, χειρόγραφες σημειώσεις και δημοσιεύματα του κατοχικού τύπου, ξεδιπλώνονται άγνωστες ιστορίες της Αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στα φασιστικά και στη συνέχεια ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής. Στο δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ, μέσα από μία non fiction ιστορία ξεδιπλώνεται το χρονικό των τελευταίων ημερών της ναζιστικής Κατοχής και των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν κατά την Απελευθέρωση της πόλης των Αθηνών.
Έρευνα-παρουσίαση-τεκμηρίωση: Θωμάς Σίδερης
Μετάδοση: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, 13:00-14:00 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 13:00-14:00