Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Το Μαξίμου "αδειάζει" το Βήμα...


...για τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί συγγνώμης στον Ανδρουλάκη

Με τον πολιτικό σεισμό που έχει προκληθεί, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο Μητσοτάκης προσπαθεί να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο των ευθυνών, την στιγμή που σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τον χαρακτηρίζουν, ως τον κύριο υπαίτιο για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχουν βγει στην δημοσιότητα.
«Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία μεταξύ άλλων περιγράφει την επιχείρηση «επισύνδεσης» του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την ΕΥΠ (την οποία εποπτεύει προσωπικά) ως «μέγα και ασυγχώρητο λάθος» για το οποίο σύμφωνα με το ΒΗΜΑ λέει: «Δεν είχα ενημερωθεί».
Παράλληλα, όπως αναφέρεται υπάρχει και αναφορά Μητσοτάκη προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη: «Οφείλω μία συγγνώμη στον Νίκο Ανδρουλάκη».
Αποστάσεις, πάντως, από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» παίρνουν κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο του εντύπου που κυκλοφορει με φερόμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη
Πηγές από το Μαξίμου μεταφέρουν πως ουδέποτε έχει γίνει δήλωση του πρωθυπουργού στο «Βήμα» on the record και πως όσα έχει να πει για την υπόθεση, θα τα πει στη δημόσια δήλωσή του τη Δευτέρα.
Είναι εμφανές ότι ο Μητσοτάκης βρίσκεται σε μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο, καθώς το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τον απομονώνει πολιτικά.