Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2026
Ο... αριστερός Αθερίδης και η μύγα
Ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε την Τετάρτη (30/9) στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αντιδράσεις που προκάλεσε το... λιβάνισμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση της Marfin, σημειώνοντας ότι δεν επηρεάζεται από συμπεριφορές και σχόλια ανθρώπων με τους οποίους δεν συμφωνεί.
«Εγώ έχω αποφασίσει ότι θα λέω αυτό που θέλω και πιστεύω και σε όποιον αρέσει. Αν δεν σου αρέσει, μη με βλέπεις. Αν θες να αλλάξεις την πραγματικότητα, άλλαξε τις λέξεις που χρησιμοποιείς», ανέφερε αρχικά.
Σε ερώτηση για το αν είναι Αριστερός, ο ηθοποιός τόνισε: «Εξακολουθώ να είμαι Αριστερός, αν και βγήκαν και είπαν ότι είπα για τον Χρυσοχοΐδη τα καλύτερα κτλ. Στη ζωή θέλω να είμαι μέλισσα, όχι μύγα. Σε έναν χώρο η μέλισσα θα βρει πάντα το λουλούδι για να πάει και η μύγα τα σκατά. Είναι στάση ζωής αυτό. Η πραγματικότητα είναι μία, ευθύνη σου είναι το πώς τη διαβάζεις».
Υπενθυμίζεται ότι ο Θοδωρής Αθερίδης είχε αναφερθεί στο αποκαλούμενο «ελληνικό FBI» -σε εκδήλωση με τίτλο «Μαζί σπάμε τη σιωπή – 13 Πόλεις: Ένα μέτωπο κατά της ενδοοικογενειακής βίας» στο Ρέθυμνο- παραδεχόμενος ότι, όταν είχε ακούσει αρχικά για τη δημιουργία του, δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει τα γέλια του, ενώ παράλληλα δεν είχε κρύψει την αγάπη και την «τυφλή εμπιστοσύνη» που έχει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
«Όταν είχα ακούσει ότι θα κάνουμε το ελληνικό FBI, παιδιά, κατουρήθηκα στα γέλια», είχε πει τότε, για να προσθέσει αμέσως μετά πως οι τελευταίες επιτυχίες των Αρχών – όπως τόνισε για την υπόθεση της Marfin– τον έκαναν να αναθεωρήσει πλήρως: «Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω. Όλα πίσω τα παίρνω».
Ο ηθοποιός απευθυνόμενος προσωπικά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε μιλήσει με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του. «Πρέπει να εμπιστευτούμε ανθρώπους σαν τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος δεν μοιάζει με Έλληνα υπουργό. Δεν υπάρχει προηγούμενο, ειλικρινά», είχε πει, συμπληρώνοντας πως του θυμίζει υπουργό «άλλης δυτικής χώρας».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση είχε προκαλέσει αντιδράσεις και για τη χρονική στιγμή κατά την οποία έγινε, καθώς είχε προηγηθεί ο θάνατος του 21χρονου στο Άργος από αστυνομικά πυρά.
