Παρασκευή 27 Μαρτίου 2026

Πρωθυπουργός υπό εκβιασμό δεν νοείται...


Μόλις πριν από δέκα μέρες ο διευθυντής του iEidiseis.gr Θανάσης Τσεκούρας προειδοποιούσε για τα δυο ναρκοπέδια που βρέθηκαν αιφνιδίως στο δρόμο της κυβέρνησης: οι αντιδράσεις του καταδικασθέντος για το Predator Ταλκ Ντίλιαν και η νεα δικαστική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πριν καν δοθεί στη δημοσιότητα η καθαρογρσφείσα ήδη- δηλαδή ταχύτατα- δικαστική απόφαση το ένα ναρκοπέδιο ενεργοποιήθηκε.

Ο Ισραηλινός απόστρατος Ταλ Ντίλιαν με νέα δήλωση δεν απειλεί απλώς την κυβέρνηση με αποκαλύψεις, αλλά και με ανατροπή. Και δεν απευθύνεται γενικά στην κυβέρνηση, αλλά προσωπικά στον Πρωθυπουργό.

Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η συγκεκριμένη παράγραφος στη δεύτερη δήλωση του: “Ο Νίξον έχασε την προεδρία του στην υπόθεση Watergate επειδή προσπάθησε να συγκαλύψει μια επιχείρηση υποκλοπών”.

Σε αυτή τη δήλωση επαναλαμβάνει τη νομιμότητα της εμπορίας του λογισμικού Predator που του ανήκει- “αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένες κυβερνητικές αρχές και αρχές επιβολής του νόμου” και επικρίνει την ελληνική Δικαιοσύνη για τη βαριά καταδίκη του από το Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει ο Γιώργος Λακόπουλος στο Ανοιχτό Παράθυρο ΕΔΩ