Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Εκτός τριάδας ο Αυτιάς, τον απειλεί η Μελέτη


Μία μεγάλη έκπληξη για τη μάχη του σταυρού στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε η δημοσκόπηση της Interview, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ένδειξη ίσως του ρευστού πεδίου στο ανταγωνισμό των υποψήφιων.
Ο Γιώργος Αυτιάς που μέχρι τώρα εμφανιζόταν ως ακλόνητο φαβορί για την πρώτη θέση, εντοπίζεται εκτός τριάδας, στην τέταρτη θέση και με την Ελεονώρα Μελέτη να τον απειλεί από την πέμπτη θέση.
Το θέμα είναι εάν πρόκειται για πρόσκαιρο εύρημα ή για μία πιο σταθερή τάση στο εκλογικό σώμα της ΝΔ. Εάν δηλαδή οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος κάνουν στροφή εγκαταλείποντας τον τηλεαστέρα – είτε γιατί κουράστηκαν, είτε διότι θεωρούν ότι θα εκλεγεί σίγουρα και κατευθύνουν την ψήφο τους σε άλλους υποψήφιους.
Προφανώς χρειάζονται κι άλλα γκάλοπ για να υπάρξει ένα σαφές συμπέρασμα, αλλά και μόνο η ιδέα ότι θα δώσει μάχη για να εκλεγεί, πρέπει να αγχώνει τον Αυτιά, που αλλιώς τα περίμενε…
Για την ιστορία, στη γαλάζια λίστα έχει ανοδική πορεία η Ελίζα Βόζεμπεργκ, που βρίσκεται πρώτη αυτή την ώρα, ενώ ακολουθούν ο Φρέντι Μπελέρης και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
- από topontiki