Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Παρέμβαση στον αέρα του ρ/σ «Στο Κόκκινο» που κόπηκε κατευθείαν


Στην εκπομπή «Ποπολάρος» που παρουσιάζει ο Πάνος Δεληγιάννης


Και ξαφνικά, την ώρα που έκανε εκπομπή στον 105.5 Στο Κόκκινο ο Πάνος Δεληγιάννης. κάποιοι μπήκαν στο στούντιο κι έκαναν παρέμβαση ως «Συνέλευση εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι» για τις, όπως είχαν πει στους ανθρώπους του σταθμού, συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Και τελικά ήταν παρέμβαση εναντίον του παραγωγού της εκπομπής!

Ο Πάνος Δεληγιάννης τους προλόγισε και τους έδωσε ευγενικά το λόγο.
 Και εκείνοι άρχισαν να λένε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή μέλη της Συνέλευσης εργαζομένων, ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ και αλληλέγγυοι εργαζόμενοι, πραγματοποιούμε παρέμβαση διακόπτοντας το πρόγραμμα του σταθμού και συγκεκριμένα την εκπομπή Ποπολάρος προκειμένου να καταγγείλουμε ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης εστίασης Ποπολάρος έχει προχωρήσει σε άθλια εργοδοτική επιχείρηση εναντίον εργαζόμενου που απέλυσε κι εναντίον συνδικαλιστικού σωματείου στο χώρο της εστίασης, ασκώντας εκφοβιστικές, αβάσιμες και καταχρηστικές... ».

Στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο κόπηκε η παρέμβαση, έπεσε μουσική και ο Πάνος Δεληγιάννης επανήλθε στο μικρόφωνο μετά από ένα δεκάλεπτο λέγοντας τα εξής: «Ακούσατε κάτι που το κόψαμε στον αέρα γιατί ήταν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ήρθαν με ψέματα να πουν ότι κάτι διαφορετικό θα αναφέρουν στον αέρα. Το Κόκκινο είναι πάντα ανοιχτό σε όλους να μιλήσουν για οτιδήποτε θέλουν, όχι όμως με προσωπικές ύβρεις και με ψέματα. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν με ψέματα, δεν δώσανε τα στοιχεία τους, ήρθαν για προσωπική επίθεση για μία διαφορά που έχω με έναν εργαζόμενο σε μία μου επιχείρηση η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια κι έχει πάρει το δρόμο της. Αυτό το πράγμα που συνέβη σήμερα ήταν απαράδεκτο. Αυτό είχα να σας πω γιατί εγώ δεν έχω να κρύψω κάτι».

Από παλιότερα υπήρχαν πάντως καταγγελίες για το συγκεκριμένο μαγαζί εστίασης. To Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων είχε βγάλει ανακοίνωση βάζοντας ως τίτλο «Στο “Popolaros” έπιασα δουλειά, τα δικαιώματα μου κάνανε φτερά». Και σημείωναν για μία απόλυση, «πως ο συνάδελφος μαζί με το σωματείο κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες με σκοπό να του καταβληθούν οι οφειλές, προσφεύγοντας στο ΣΕΠΕ και διοργανώνοντας συνδικαλιστικές δράσεις με το σωματείο».

- από το e-tetradio