ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή


Με στόχο την ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για αξιοπρεπείς αμοιβές των δημοσιογράφων και για καλύτερες συνθήκες εργασίας, η Ένωση Συντακτών Κύπρου αρχίζει εκστρατεία με το γενικό σύνθημα «Οι δημοσιογράφοι έχουν φωνή».
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η ΕΣΚ με την εκστρατεία αυτή «στοχεύει στην ανάδειξη της επιτακτικής ανάγκης για αξιοπρεπείς αμοιβές των δημοσιογράφων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εκεί όπου υπάρχουν και συνομολόγηση νέων εκεί όπου δεν υπάρχουν».
Πιστεύουμε ακράδαντα, αναφέρει η ΕΣΚ «ότι οι προϋποθέσεις για ποιοτική-ερευνητική δημοσιογραφία δυστυχώς δεν πληρούνται πλέον στην Κύπρο, γεγονός που επιφέρει ήδη αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα της ενημέρωσης, τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και τη δημοκρατία στη χώρα μας, γενικότερα».
Καταλήγοντας η ΕΣΚ καλεί όλους «να σταθούν δίπλα στον αγώνα μας με στόχο την προστασία της δημοσιογραφίας ως δημόσιου αγαθού, υπογράφοντας ηλεκτρονικά τη διακήρυξη της εκστρατείας».