ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Υπότροπος ο κ. Κασσελάκης


Το διέπραξε ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Έβαλε θέματα στη δημόσια συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ που ούτε στα όργανα έχουν συζητηθεί, ούτε τα μέλη του κόμματος ήταν καταλλήλως προετοιμασμένα.
Και τα μέλη των οργάνων και τα μέλη του κόμματος αιφνιδιάστηκαν αν κρίνω από τις αντιδράσεις. Έπεσαν από τα σύννεφα κατά το κοινώς λεγόμενο. Κακώς. Είναι υπότροπος ο κ. Κασσελάκης. Το έχει ξανακάνει, τότε που πρότεινε δημοψήφισμα για τη διαγραφή στελεχών αλλά υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί μετά την σφοδρή αντίδραση που συνάντησε.
Προφανώς δεν το εισέπραξε ως ήττα, δεν έκανε την απαραίτητη ανάλυση, θεώρησε δεδομένη τη συμφωνία των υποστηρικτών του και επανήλθε. Τώρα όμως με πιο χοντρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα, την πολιτική ταυτότητα του, το όνομα του και την ιδεολογική φυσιογνωμία του.
Εντάξει δεν ξέρει από εσωκομματικές λειτουργίες. Αυτοί και αυτές που είναι δίπλα του έχουν πλάκα τα κομματικά γαλόνια. Ξέρουν τα πώς, τα τί και τα γιατί που ισχύουν στα κόμματα της Αριστεράς και όφειλαν να τον ενημερώσουν και να τον προειδοποιήσουν. Εκτός αν δεν μπορούν γιατί ο αρχηγός τους κάνει του κεφαλιού του. Λίγες μέρες πριν από το συνέδριο του κόμματος σου δεν ανοίγεις τέτοια θέματα. Ακόμη και ταύρος να αισθάνεσαι και να αποφασίζεις να μπουκάρεις στο υαλοπωλείο, πρέπει να υπολογίζεις κάποια πράγματα. Αλλιώς έχεις πλήρη άγνοια του κινδύνου. Διχάζεις τους φίλους σου και συσπειρώνεις τους εχθρούς σου.

Τάσος Παππάς / ΕφΣυν