ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Αυγούστου 2023

Και ποιος ….. που ταλαιπωρήθηκες;


Έφευγες για διακοπές ή επέστρεφες στην Αθήνα την ώρα που πήρε φωτιά το βυτιοφόρο; Τον ήπιες… με απλά κατανοητά λόγια.
Η ταλαιπωρία των πολιτών, που χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα γνωστή, είναι μια καθημερινότητα για όσους έχουν την ατυχία να ζουν στην Αττική και να εργάζονται κάπου στην Αθήνα.

Χάνουμε κάθε μέρα τόσες πολλές ώρες μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ΙΧ μας και κανείς φυσικά δεν δίνει πεντάρα.
Θα μπορούσε να είναι σχεδόν κωμικό αλλά δυστυχώς είναι η τραγική καθημερινότητα, το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα ραδιόφωνα της πόλης, αρχίζουν τα δελτία τους με την κίνηση και τα μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων. Κι αυτό το ακούω κάθε πρωί. Και κάποια από αυτά τα έχω ζήσει και εγώ.

Και ποιος… (ξέρεις ποιο ρήμα μπαίνει εδώ) που ταλαιπωρήθηκες;
Κανείς, είναι η απάντηση.

Τώρα βεβαίως που έρχονται οι εκλογές για Δημάρχους και Περιφερειάρχες το κυκλοφοριακό μπαίνει την κουβέντα και όλοι κοιτάζουν πώς θα πετάξουν από πάνω τους το «μουντζούρη».
Να δεις που στο τέλος θα φταίμε εμείς που κυκλοφορούμε, η κλιματική αλλαγή, η Ρένα Δούρου (που συνήθως φταίει για όλα τα δεινά της Αττικής) – κι εννοείται πώς αστειεύομαι.

Γιατί στα διόδια δεν δόθηκε μια εντολή: Πείτε στους οδηγούς μην περνάνε, έχει ατύχημα και είναι κλειστός ο δρόμος. Τους ενημέρωσε κανείς ή η κάθε «αρχή» κρατούσε την πληροφορία για την πάρτη της.
Γιατί τις καθημερινές δεν βγαίνουν τροχονόμοι στους κόμβους που όλοι γνωρίζουμε ότι γίνεται μπάχαλο;
Γιατί;

Γιατί, απλά και σταράτα, δεν τους καίγεται καρφί για την ταλαιωπωρία. Σχεδόν μας τιμωρούν που είμαστε πολίτες αυτής της χώρας. Σκοτωνόμαστε σε ένα δρομολόγιο τρένου, καίγονται σπίτια και το περιβάλλον μέχρι η φωτιά να σβήσει μόνη της, πήζουμε στους δρόμους και κανείς δε δίνει δεκάρα τσακιστή. Μόνο για τους γνωστούς επικοινωνιακούς λόγους εκφωνούν κανάν δεκάρικο λόγο που πλέον μοιάζει με μασημένη κασέτα (γκουκκλάρετε οι νεότεροι να κατανοήστε τη μεταφορά) και βαρεθήκαμε να την ακούμε.

Μας έχουν … (ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι) και δε δίνουν δεκάρα για τα προβλήματά μας εφόσον για την επίλυσή τους θα χάσουν τη βολή τους. Αυτοί ή και οι φίλοι τους.

Και μας θυμούνται λίγο πριν τις εκλογές! Τότε θυμούνται όλοι τον «κυρίαρχο λαό»!