ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

«Επαγγελματίες» μηνυτές


Θα μπει φρένο στη βιομηχανία αγωγών SLAPPs για δήθεν συκοφαντικά δημοσιεύματα; Για το ζήτημα αυτό και τις διαστάσεις που έχει λάβει στη χώρα μας ενημερώθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης από τους προέδρους της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο Γ. Φλωρίδης είχε προαναγγείλει ότι θα ληφθούν μέτρα κατά του φαινομένου της δικομανίας, καθώς θα επιβαρύνονται με σημαντικά δικαστικά έξοδα όσοι κάνουν κατάχρηση στις μηνύσεις και ταλαιπωρούν τη Δικαιοσύνη.
Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ έθεσαν υπόψη του υπουργού τις προτάσεις που έχουν διαμορφώσει οι Ενώσεις σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και τον ενημέρωσαν ότι λειτουργεί πλέον το παρατηρητήριο SLAPPs μέσω του ιστότοπου της ΠΟΕΣΥ, όπου μπορούν να καταφύγουν επικουρικά όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιες αγωγές. Πλέον ο λόγος είναι στον υπουργό.
Γ.ΤΕΣ. / ΕφΣυν