ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Πανικόβλητη αναδίπλωση Μητσοτάκη για τον λιγνίτη


Σε μια πανικόβλητη αναδίπλωση στο θέμα του λιγνίτη υποχρεώθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπό την πίεση των εκρηκτικών ανατιμήσεων στην ενέργεια, κάνοντας όπισθεν ολοταχώς στην επιλογή του για τη βίαιη επίσπευση της απολιγνιτοποίησης που αύξησε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο, ομολογώντας έτσι τις προσωπικές του ευθύνες και την αποτυχία της πολυδιαφημισμένης ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης.
 Χθες ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον τόπο του ενεργειακού εγκλήματος, στην Κοζάνη, και ανακοίνωσε την παράταση της λειτουργίας λιγνιτικών μονάδων τουλάχιστον μέχρι το 2028, καθώς και την αύξηση κατά 50% της εξόρυξης του λιγνίτη.

«Ο κ. Μητσοτάκης στην Κοζάνη παραδέχτηκε αυτό που ξέρει όλη η χώρα: ότι οι εγκληματικές επιλογές του με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τη βίαιη και χωρίς σχέδιο απολιγνιτοποίηση οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «αφού πολλαπλασίασε την εξάρτηση της χώρας από το φυσικό αέριο και άφησε τα γαλάζια golden boys της ΔΕΗ να στήνουν παιχνίδια κερδοσκοπίας, τώρα τρέχει να αυξήσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη. Οι πολίτες ξέρουν: Οι υπέρογκοι λογαριασμοί στο ρεύμα έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη, πλέον το παραδέχεται και ο ίδιος».

Για «ομολογία αποτυχίας» του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας πως «το πολυδιαφημισμένο σχέδιό του για απολιγνιτοποίηση παίρνει παράταση. Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» και προσθέτοντας ότι «η βίαιη υποκατάσταση του λιγνίτη από την κυβέρνηση με εισαγόμενο φυσικό αέριο κατέστησε τη χώρα μας εξαιρετικά ευάλωτη οικονομικά, γεωπολιτικά και όσον αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού. Τα αποτελέσματα τα ζούμε εδώ και 8 μήνες, με την έκρηξη των τιμών στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και το άγχος να διασφαλιστεί η αδιάκοπη παροχή ενέργειας». - από ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην ΕφΣυν