Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Είσαι δημοσιογράφος και έχεις σχέση με πολιτικό, τι κάνεις λοιπόν;


Ερώτημα: αν είσαι δημοσιογράφος και η σύζυγός σου ή ο σύζυγός σου, ανάλογα, είναι πολιτικός με αξίωμα, τι κάνεις; Συνεχίζεις να παρουσιάζεις δελτία ειδήσεων και πολιτικές εκπομπές;..Στην Γαλλία πάντως τα έχουν λύσει τέτοια θέματα. Ο Thomas Sotto, δημοσιογράφος της κρατικής TV, συμπαρουσιαστής του πολιτικού προγράμματος «Élysée 2022», ανακοίνωσε πως δεν θα παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή για τις προεδρικές εκλογές, επειδή διατηρεί σχέση με τη διευθύντρια επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Ζαν Καστέξ. Κι αυτό επειδή σέβεται την ανεξαρτησία και την αμεροληψία της ενημέρωσης. Οπως γράφει η Μαρία Δεναξά, «είναι ο πρώτος άνδρας δημοσιογράφος που αποσύρεται από την παρουσίαση των πολιτικών γεγονότων, εξαιτίας σχέσης του με άτομο που ασχολείται με την πολιτική».
Ο Thomas Sotto εξήγησε πως «είναι μια δύσκολη απόφαση και, κατά κάποιον τρόπο, αρκετά άδικη» αλλά επιβεβλημένη μια και θα τον αντιμετώπιζαν εντελώς καχύποπτα. «Θα είχα θεωρηθεί ένοχος ακόμη και αν ήμουν επαγγελματικά άψογος», πρόσθεσε.
Θέλετε να κάνουμε σύγκριση με Ελλάδα; Μπορείς να παρουσιάζεις πολιτικές εκπομπές αν το βράδυ στο σπίτι θα είσαι με υπουργό, δήμαρχο, πρωθυπουργό, ανιψιό πρωθυπουργό κ.ο.κ.;

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν