Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Με εκπομπή στην ΕΡΤ η Ρέα Βιτάλη - Τι έλεγε επί ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια τηλεόραση και τον Τσίπρα


Mε εκπομπή στην ΕΡΤ βρέθηκε η συγγραφέας και αρθρογράφος Ρέα Βιτάλη, καθώς σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της διοίκησης Ζούλα «μια νέα δημοσιογραφική εκπομπή, 12 επεισοδίων, με τον τίτλο.. "Κεραία" και με  παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ρέα Βιτάλη, φιλοδοξεί να σκάψει κάτω από την επιφάνεια της επικαιρότητας και να αναδείξει με διαφορετικό τρόπο, στις τηλεοράσεις μας, απλά καθημερινά θέματα που μας απασχολούν όλους».
H «Aυγή» θυμίζει κάποια αποσπάσματα από κείμενα της Ρέας Βιτάλη (κυρίως στο protagon) τα οποία, όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, «προφανώς μέτρησαν στο να γίνει η συγκεκριμένη επιλογή από τον Κ. Ζούλα, τον εκλεκτό του Κυριάκου Μητσοτάκη».
Ακολουθούν τα αποσπάσματα όπως τα σταχυολόγησε η «Αυγή»:

  • «Τι ήταν το "μαύρο" στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Ηταν η στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν –ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής - Τύπου στην πλάτη του λαού– ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει».
  • «Η ΕΡΤ εξακολουθεί να ρουφάει αχόρταγα το χρήμα ενός θλιβερού προϋπολογισμού, χωρίς κανένα σεβασμό στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο πολίτης. Είναι κάτι σαν το κιμπαριλίκι ενός πλουσίου»
  • [Για τη Συμφωνία των Πρσπών] «Τι ψέματα, τι μηχανισμοί! Σε δουλεύει με σύστημα. Και αλήθεια δεν γνωρίζω, τι πονάει περισσότερο έναν νοήμονα πολίτη. Το ότι ο Αλέξης δουλεύει ανεμπόδιστος τα πλήθη ή ότι υπάρχουν πλήθη που καταπίνουν ό,τι τους ταΐζει ο Αλέξης; "Κάποτε έπρεπε να τελειώναμε με το Σκοπιανό! σ’ άκουσα πάλι να αναμασάς το σύνθημα. Το «Ελληνικό»; Δεν σε έπνιξε ακόμα σαν θηλιά στον λαιμό; Δεν ακυρώνει κάθε σου βηματάκι στο αύριο;»
  • [για τον Τσίπρα] «Το παιδί αυτό ζει μια συνεχή παιδικοεφηβική ηλικία. Δηλώνει επαναστάτης, κομμουνιστής, βαφτίζει το παιδί του Ερνέστο, υποκλίνεται στους Αμερικανούς, θαυμάζει τον Μαδούρο, βγάζει το καπέλο στη Μέρκελ»
  • [Για τον Τσίπρα] «Και πλήρης ηδονής, σε σημείο ρεύσης, εν μέσω παλαμακίων ξανακάθισε και συνέχισε με το μπεγλέρι του. Είναι η στιγμή που η έπαρση, η υπεροψία, η φιλαρέσκεια, ο εγωκεντρισμός χτυπάει ταβάνι».
  • «Ο Τσίπρας ό,τι κι αν είναι, εγκληματικά ανυποψίαστος ή μιξοπαρθένα, είναι εν τέλει μόνος. Και όταν τσακώνεται μια μυξοπαρθένα με μια Κατίνα, δεν βγαίνει κανένας κερδισμένος. Ολοι για όλοι χαμένοι»
  • «Κυρία Μπαζιάνα. Κλαίουσα γοερώς άπαξ του χρόνου για τον λαό "σας". Κυρία Μπαζιάνα, συμπαραστάτισσα στη μάνα Φύσσα στο τσακ της εκλογικής κρίσης του λαού "σας". Κυρία Μπαζιάνα, κλάψτε για τις επιλογές του συζύγου σας και την κατάντια. Φτου! Αρρωστες ημέρες, άρρωστες ψυχές. Υγιείς ή άρρωστοι οι ψηφοφόροι;».
  • «Σε μια περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ακούστηκε μια φωνή ενός πολίτη. Μια φωνή που λες και βγήκε για να ενώσει εσώψυχα υγιών οργανισμών. "Φτιάξε κράτος!". Αυτό».
  • [Για τον Μητσοτάκη] «Πρόεδρε, εξαιρετικά τα είπατε στο Συνέδριο. Και η συνεχής προτροπή σας να μελετήσουμε το πρόγραμμά σας δεικνύει, μεθοδικότητα, εργατικότητα, σοβαρότητα [...[ Ελπίζω σε νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ως απόδειξη στοιχειώδους αυτοεκτίμησης»