Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Στην "Ανατολή" με τους Ξηντάρηδες

Την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται τη μουσική οικογένεια των «Ξηντάρηδων»!
Ο Γιώργος Ξηντάρης, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου, έχει δημιουργήσει από τη δεκαετία του ’80 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Σκόπελο, ένα μοναδικό μουσικό στέκι: την «Ανατολή».. Στον χώρο αυτό, όπου όλοι οι θαμώνες γίνονται μια μεγάλη μουσική παρέα, μυήθηκαν στην παράδοση του ρεμπέτικου από την παιδική τους ακόμη ηλικία και οι δύο γιοι του Ξηντάρη, ο Αντώνης και ο Θοδωρής.
Στην εκπομπή οι «Ξηντάρηδες», μαζί με τους φίλους και συνεργάτες τους, μας μεταφέρουν στο μουσικό κλίμα της «Ανατολής» μέσα από επιλεγμένα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, αποφεύγοντας -όπως συνηθίζουν- τα πολυακουσμένα «σουξέ» για να μας αποκαλύψουν κάποιους κρυμμένους θησαυρούς του κλασικού ρεπερτορίου!
Στην παρέα συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Ξηντάρης (μπουζούκι-τραγούδι), Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι- τραγούδι), Αντώνης Ξηντάρης (μπαγλαμάς-τραγούδι), Γιώργος Αναγνώστου (μπουζούκι), Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα) και Δήμος Βιουγιούκας (ακορντεόν).
Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS