Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Λιγότερο από το 1% στον αντιπολιτευόμενο Τύπο για το «Μένουμε Σπίτι»

Σε πολλές απαντήσεις της σχετικά με τα 20 εκατ. της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», η κυβέρνηση, μέσω του Στέλιου Πέτσα, υποστήριζε ότι δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό καθώς «πήραν χρήματα και ΜΜΕ που ασκούν κριτική». Από μία απλή ματιά όμως στη λίστα που δόθηκε τελικά στη δημοσιότητα, προκύπτουν χαοτικές διαφορές μεταξύ των (λίγων) μέσων που δεν αναπαράγουν τη κυβερνητική γραμμή και άλλων..
φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, πολύ χαμηλότερης κυκλοφορίας.
«Ουδέποτε τέθηκε ως κριτήριο αποκλεισμού από την εκστρατεία η πολιτική τοποθέτηση ενός Μέσου. Αντίθετα, συμμετείχαν Μέσα Ενημέρωσης που ασκούν έντονη κριτική στο έργο της κυβέρνησης, όπως για παράδειγμα, η “Αυγή”, η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο “Ριζοσπάστης”, ο “Δρόμος της Αριστεράς”, ο ραδιοφωνικός σταθμός “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” κ.ά., όπως φάνηκε από τον σχετικό πίνακα που κατέθεσα στη Βουλή των Ελλήνων με τα 1.232 Μέσα που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης» είχε αναφέρει για παράδειγμα ο Στέλιος Πέτσας, σε ανακοίνωση – απάντησή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ρίχνοντας όμως μια πρώτη ματιά στα ποσά της λίστας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση, το μεσημέρι της Δευτέρας, προκύπτει ότι για τον καθορισμό του ποσού της χρηματοδότησης έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τα πολιτικά κριτήρια και η στάση κάθε ΜΜΕ απέναντι στην κυβέρνηση, αντί για την απήχηση ή το πόσους εργαζόμενους διαθέτει η κάθε επιχείρηση. Πέραν του αδικαιολόγητου, από κάθε άποψη, αποκλεισμού της εφημερίδας «Documento», του Κώστα Βαξεβάνη, το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι η πολύ μικρή, σε σχέση με άλλα ΜΜΕ, χρηματοδότηση που έλαβε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

- διαβάστε περισσότερα και δείτε το κατατοπιστικό διάγραμμα με τη «λίστα Πέτσα» ανά κατηγορία στο thepressproject ΕΔΩ