Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση Μέι λόγω Brexit

Ντόμινο παραιτήσεων στην κυβέρνηση της Τερέζας Μέι λόγω της συμφωνίας για το Brexit. Στην αρχή παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ, αντιδρώντας στη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Λυπούμαι που το λέω αυτό, ύστερα από τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για..
τη συμφωνία του Brexit, πρέπει να παραιτηθώ», ανέφερε ο Ράαμπ σε δήλωσή του στο Twitter. Ο Ράαμπ δήλωσε ότι το σχέδιο της Μέι απειλεί την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ακολούθησε η υπουργός Εργασίας Εσθερ ΜακΒέι που κι αυτή ανακοίνωσε την παραίτησή της από την κυβέρνηση Μέι λόγω της διαφωνίας της με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit. «Η συμφωνία δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», έγραψε στην επιστολή παραίτησής της.
Την παραίτησή της από τη βρετανική κυβέρνηση υπέβαλε και η Σουέλα Μπρέιβερμαν, υφυπουργός για το Brexit. "Αδυνατώ πλέον να στηρίξω ειλικρινώς τη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο", ανέφερε σε επιστολή της.
Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της ως συμβούλου στο υπουργείο Παιδείας η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης για το Brexit.
Νωρίτερα ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία, ο συντηρητικός Σέλις Βάρα, ανακοίνωσε ότι παραιτείται εξαιτίας της διαφωνίας του με το σχέδιο συμφωνίας για το Brexit που συνομολογήθηκε από την κυβέρνησή του με την Ευρωπαϊκή Ενωση. «Δεν μπορώ να υποστηρίξω τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση», εξηγεί ο Σ. Βάρα στην επιστολή παραίτησής του που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Twitter.