Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ο κατώτατος και τα κατώτερα ένστικτα

*** Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ζητάει να κλείσει η ΕΡΤ, ενώ θα μπορούσε να προτείνει την εναλλακτική να παίζει μόνο 6ωρο πρόγραμμα, με παρουσιαστή τον ίδιο, που θα ήταν και ένα μάθημα δημοσιογραφίας και δεοντολογίας. Αλλά πού μυαλό οι κομμουνισταί.

*** Ο Παύλος Τσίμας απεφάνθη ότι για την συσπείρωση και τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις..
φταίει η χαλαρότητα του καλοκαιριού. Άλλωστε και όταν κέρδισε τις εκλογές, τον Γενάρη του 2015 κατακαλόκαιρο ήταν.

*** Ο Άδωνις Γεωργιάδης ψάχνει τρόπο για να μην πληρώνει η Ν.Δ. το τέλος για την ΕΡΤ. Αν σκεφτούμε την πρόταση του για διαγραφή των δανείων του κόμματος είναι ένα βήμα από τα κατέβει στις εκλογές με σύνθημα “ο Τζάμπας ζει, αυτός μας οδηγεί”

*** Ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισε αρχικά “παρών” για τον κατώτατο μισθό, μετά πήγε στο προεδρείο και το άλλαξε σε “ναι” και στο τέλος την ξανάλλαξε σε “παρών”. Φήμες λένε ότι κάποια στιγμή θυμήθηκε και ποια ακριβώς διάταξη ψήφιζε.

*** Στη Γερμανία οι ακροδεξιοί παγιώνουν τη θέση τους ως δεύτερο κόμμα, κάτι που κάνει αισιόδοξο όλον τον πλανήτη, ότι θα γυρίσει έναν αιώνα πίσω, να δει από κοντά τις χαρές του μεσοπολέμου και στη συνέχεια σε όμορφα, κομψά.

*** “Δεν είναι αποδεκτό απλώς να απορρίπτουμε τις προτάσεις της άλλης πλευράς χωρίς μια λεπτομερή εξήγηση και αντιπροτάσεις”, είπε η Τερέζα Μέι σε σχέση με τις συζητήσεις για το Brexi, , που μάλλον δεν είχε την ίδια άποψη όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση μοίραζε μνημόνιο με το “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ως δόγμα.

Δημήτρης Σούλτας / altsantiri