ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Τρία χρόνια με αναστολή στην πολύτεκνη καθαρίστρια

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην καθαρίστρια Δημήτρα Κλιάφα, η οποία είχε πλαστογραφήσει την ημερομηνία στο απολυτήριο δημοτικού ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασία διαγωνιστική ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Η καθαρίστρια η οποία το 2003 ξεκίνησε να εργάζεται στο..
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ήρθε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη, όταν αποκαλύφθηκε η αλλαγή ημερομηνίας του απολυτηρίου δημοτικού και πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 8 χρόνια φυλάκισης. Τότε η γυναίκα είχε δέκα παιδιά και ήταν έγγυος στο 11ο και υποστήριξε ότι το έκανε για να μπορέσει να ζήσει την πολύτεκτη οικογένειά της.
Σήμερα κατά την απολογία της υποστήριξε και πάλι ότι δεν είχε άλλη επιλογή για να μεγαλώσει τα 13 παιδιά της πλέον ενώ είπε στους δικαστές ότι αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της. Ο εισαγγελέας της έδρας την έκρινε ένοχη για ψευδή υπεύθυνη δήλωση και πλαστογραφία με ζημιά που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ ωστόσο της αναγνώρισε ελαφρυντικά όπως τον πρότερο έντιμο βίο, το λευκό ποινικό μητρώο και πρότεινε να μειωθεί η ποινή της. Τελικά το δικαστήριο της επέβαλε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Η καθαρίστρια απο την πλευρά της ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη, τους συναδέλφους της αλλά και την κοινωνία που της συμπαραστάθηκε.