ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Στο «κόκκινο» τα κανάλια λόγω μείωσης της διαφήμισης

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στα κανάλια η σημαντική μείωση της διαφημιστικής δαπάνης κατά το πρώτο δίμηνο του 2019.
Η πτώση, που άγγιξε το 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα την προηγούμενη χρονιά, διαψεύδει τις αισιόδοξες εκτιμήσεις.
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί επένδυσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε πρόγραμμα, εκτιμώντας ότι η μείωση του ειδικού φόρου (από 20% σε 5%) θα ευνοούσε την αύξηση.
των κονδυλίων που θα διατεθούν στην τηλεόραση, κοινώς ότι το ποσό που εξοικονομείται από τον φόρο θα επανεπενδυθεί στα κανάλια με τη μορφή διαφημιστικού χρόνου.
Σύμφωνα με τη «Realnews», η εκτίμηση αυτή για την ώρα διαψεύδεται από την πορεία των εσόδων, που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίστροφο. Πηγές της τηλεοπτικής αγοράς, μάλιστα, σημειώνουν ότι η πραγματική μείωση στο ταμείο των καναλιών είναι της τάξεως του 30%, καθώς, αντί για αύξηση 15% που υπολόγιζαν, ήρθε 15% μείωση.
Από τις αρχές του 2019 έχουν ξεκινήσει συνολικά 19 νέα προγράμματα στα πέντε αδειοδοτημένα κανάλια, ενώ στο επόμενα διάστημα αναμένονται κι άλλες επτά πρεμιέρες. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το συνολικά «άνοιγμα» των τηλεοπτικών σταθμών που επένδυσαν σε ακριβό πρόγραμμα χωρίς το ανάλογο διαφημιστικό αντίκρισμα ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Το στοίχημα τώρα είναι να υπάρξει σημαντική «διόρθωση» το τρίμηνο Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος, που παραδοσιακά θεωρείται πολύ δυνατό διαφημιστικά, ενώ το καταστροφικό για την αγορά χαρακτηρίζεται το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών τον Μάιο, που θα αναστείλει την όποια διαφημιστική άνοδο.
- πηγή: topontiki