ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Η Βουλή και όχι ο Παππάς, πήρε την απόφαση για 4 κανάλια

Για τις τηλεοπτικές άδειες και την έλλειψη νομικού πλαισίου για τα υπάρχοντα κανάλια, μίλησε ο υπουργός υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, της ΕΡΤ.
Αν συναλλασσόμασταν με τα κανάλια και τους καναλάρχες, αν συμμετείχαμε στο τρίγωνο της διαπλοκής θα είχαμε αποφύγει τη σύγκρουση και κανείς δεν θα πυροβολούσε την κυβέρνηση υποστήριξε ο υπουργός υποδομών.
Πρόσθεσε ότι οι καναλάρχες δεν θέλουν να υπάρχει ελάχιστος αριθμός δημοσιογράφων, τεχνικών καθώς έχουν προσφύγει ενάντια στην υπουργική απόφαση που το κατοχυρώνει.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες..
μέσα στον Αύγουστο. Θέλουμε το Φθινόπωρο να υπάρχει νέο τοπίο στην ελληνική τηλεόραση», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών. «Πάμε να φέρουμε τη νομιμότητα και να βαθύνουμε τη δημοκρατία στη χώρα», είπε ο Xρ. Σπίρτζης, ξεκαθαρίζοντας ότι «το Κοινοβούλιο και όχι ο κ. Παππάς, πήρε την απόφαση για τα τέσσερα κανάλια».
Σε ό,τι αφορά την επιστολή της Κομισιόν ο Χρ. Σπίρτζης αναφέρθηκε σε «καταγγελία και λόμπινγκ στις Βρυξέλλες», σημειώνοντας πάντως, πως η Επιτροπή «κάνει άριστα τη δουλειά της». Διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πολλή καλή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.