ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

«Μακεδονία»: εννέα μήνες οφειλόμενοι μισθοί...

...και οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νομικές ενέργειες και στοχευμένες απεργιακές κινητοποιήσεις

Η κατάσταση στην ιστορική εφημερίδα της πόλης έφθασε στο απροχώρητο για τους εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται τα 9 τελευταία δεδουλευμένα μηνιάτικα! Σε συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των τριών Ενώσεων (Συντακτών, Τεχνικών, Προσωπικού) την Δευτέρα 4/7 το μεσημέρι στα γραφεία της εφημερίδας με την νομική εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη Ι. Ρήγα, Βίκυ Σουλοπούλου (κατ’ ουσία εκδότρια και ουσιαστικό αφεντικό στην επιχείρηση), αυτή τους είπε ότι θα καταβάλλει μηνιαίως το 60% του μισθού έως τον Οκτώβριο, συν το επίδομα άδειας (μισός μισθός) έως τέλος Ιουλίου. Τον Οκτώβριο, όπου εν τω μεταξύ τα.. οφειλόμενα θα χτυπήσουν τους 10 μήνες, η επιχείρηση θα πεί πως και πότε θα καταβληθούν στους εργαζόμενους! Όσο για τους πρώην εργαζόμενους (απολυμένους και εθελούσιους) θα καταβάλλονται οι μηνιαίες δόσεις σε όσους έκαναν διευθέτηση, ενώ στους υπόλοιπους εξαμηνιαίως.
Αυτά έχουν υπολογιστεί μετά τις προσπάθειες της ιδίας στην Αθήνα και μελέτες για το… cash flow  που έκανε ο οικονομικός σύμβουλος Χασδάϊ Καπόν. Όσο για τον μεγαλομέτοχο Ρήγα, αυτός παρουσιάζεται ως άφαντος, έχοντας διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να συνεισφέρει, ενώ αποκλείει να δοθούν και αποζημιώσεις σε περίπτωση κλεισίματος! Και μιλάμε για μία επιχείρηση η οποία την τελευταία τριετία έχει πάρει 10 εκατομμύρια κρατική χρηματοδότηση (από την προηγούμενη κυβέρνηση), 1.5 εκατομμύρια δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ εντάχθηκε στις ρυθμίσεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα! Έτσι, ρύθμισε τις οφειλές στο δημόσιο, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δάνειά τους (για να μην έχουν ευθύνη οι διοικούντες), ενώ για τους εργαζόμενους (πρώην και νυν)… στον καιάδα! Τι μπίζνες κι αυτές!
- διαβάστε τη συνέχεια στο asyntaxtostypos.org