ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κορομηλά: Να ποιοι «έκοψαν» το Bravo

Φουρθιώτης, Βρυώνης, Τόλη
Απλήρωτοι παραμένουν οι συνεργάτες της εκπομπής

«Την ώρα που Κορομηλά και Φουρθιώτης πετάνε σπόντες ο ενας στον άλλο μέσω social media, οι συνεργάτες του κομμένου "Bravo" -μονιμοι και εξωτερικοι- παραμένουν απλήρωτοι χωρίς κανείς να τους ενημερώσει για το τι θα γίνει με τα χρήματά τους!» Αυτά αναφέρονται σε mail που μας έστειλε συνεργάτης της εκπομπής «Bravo» ενώ την ίδια ώρα η παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά με μία επιστολή προς τα ΜΜΕ, δίνει τη δική της απάντηση για όσα συνέβησαν σχετικά με τη συνεργασία της με τον τηλεοπτικό σταθμό "Εψιλον". Στην επιστολή η Κορομηλά υποδεικνύει τους υπαιτίους της διακοπής της εκπομπής της αναφέροντας χαρακτηριστικά:
(...) Τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη μετάβαση τη δική μου, των συνεργατών και..
συντελεστών και όλων των καλεσμένων της εκπομπής στην Σύρο που αποτελούσε επιθυμία του σταθμού, την Δευτέρα στις 20-6-2016 με κάλεσε ο κ. Φίλιππος Βρυώνης μαζί με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη και την κα Πολίνα Τόλη και επιχείρησαν αυθαίρετα, αιφνιδιαστικά και μονομερώς να μου επιβάλουν ως συμπαρουσιαστή τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με ύφος επιτακτικό και απειλητικό. Δεν ήταν δυνατόν να υποκύψω σε de facto καταστάσεις που δεν προβλέπονταν ούτε συμβατικά και με μείωναν ως επαγγελματία και ως άνθρωπο και στη δικαιολογημένη απολύτως άρνησή μου που την κοινοποίησα και μέσω email του πληρεξουσίου δικηγόρου μου στον Τ/Σ Εψιλον(...)

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής
Αναλυτικά η παρουσιάστρια αναφέρει τα ακόλουθα για το τέλος της συνεργασίας της με το κανάλι:
«Σε απάντηση των κακοηθέστατων αναφορών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαράγονται συλλήβδην και άκριτα σχετικά με την διακοπή της συνεργασίας μου με τον Τ/Σ ΕΤV παραθέτω τα ακόλουθα:
Εγώ από την πλευρά μου από την έναρξη της συνεργασίας μου έχω τηρήσει στο έπακρον όλες τις συμβατικές μου υποχρεώσεις. Αντιμετώπισα από την αρχή αρνητικό κλίμα που εστιαζόταν πρωτίστως στην άρνηση του Τ/Σ να εκπληρώνει τις ανειλημμένες συμβατικές οικονομικές του υποχρεώσεις στους συντελεστές της εκπομπής. Θεωρώ δευτερεύον να επισημάνω ότι υπάρχουν σημαντικές οικονομικές οφειλές και προς εμένα, αλλά πρωτίστως με ενδιαφέρει η εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του σταθμού προς τους συνεργάτες μου, καθώς μάλιστα πληροφορούμαι σήμερα από τους ίδιους ότι αυθαιρέτως ο σταθμός επιχειρεί να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες των συντελεστών και να μειώσει αυθαιρέτως τις συμφωνηθείσες αμοιβές τους. Ο Τ/Σ γνώριζε άριστα το κόστος κάθε επεισοδίου, καθώς η εκπομπή αποτελεί εσωτερική παραγωγή υπό την δική του ευθύνη και όλα τα υπόλοιπα είναι προσχήματα και στηρίζονται σε αναληθείς προϋποθέσεις.
Τρείς ημέρες πριν την προγραμματισμένη μετάβαση τη δική μου, των συνεργατών και συντελεστών και όλων των καλεσμένων της εκπομπής στην Σύρο που αποτελούσε επιθυμία του σταθμού, την Δευτέρα στις 20-6-2016 με κάλεσε ο κ. Φίλιππος Βρυώνης μαζί με τον κ. Μένιο Φουρθιώτη και την κα Πολίνα Τόλη και επιχείρησαν αυθαίρετα, αιφνιδιαστικά και μονομερώς να μου επιβάλουν ως συμπαρουσιαστή τον κ. Μένιο Φουρθιώτη με ύφος επιτακτικό και απειλητικό. Δεν ήταν δυνατόν να υποκύψω σε de facto καταστάσεις που δεν προβλέπονταν ούτε συμβατικά και με μείωναν ως επαγγελματία και ως άνθρωπο και στη δικαιολογημένη απολύτως άρνησή μου που την κοινοποίησα και μέσω email του πληρεξουσίου δικηγόρου μου στον Τ/Σ, ο σταθμός άμεσα και παντελώς αναιτιολόγητα και αντισυμβατικά δημοσίευσε δελτίο Tύπου μετά από κάποιες ώρες με ανυπόστατο περιεχόμενο, γιατί τα πραγματικά περιστατικά έχουν όπως ακριβώς αναφέρονται στο παρόν δελτίο Tύπου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σταθμός άσκησε αφόρητες πιέσεις στους συνεργάτες μου ανεπιτυχώς να μεταβούν στην Σύρο με παρουσιαστή τον κ .Φουρθιώτη, οργανώνοντας μέχρι και τις τελευταίες λεπτομέρειες της παρουσίασης με την ονομασία "Μια βραδιά κάτω από τα αστέρια" με παρουσιαστή τον Μένιο Φουρθιώτη, εκπομπή που διαφημίσθηκε και ανακοινώθηκε δημοσίως και από την εκπομπή του σταθμού με τίτλο "Πρωϊνούλι" .
Σας επισυνάπτω το σχετικό e-mail που έχω αποστείλει την 20/6/2016 μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου μου:
Σε σχέση με την σύμβαση συνεργασίας της κας Κορομηλά με τον σταθμό E TV καταρχήν η εντολέας μας διαμαρτύρεται έντονα για την αντισυμβατική σας συμπεριφορά δεδομένου ότι ουδεμία συμβατική πρόβλεψη και δέσμευση αντίστοιχα υφίσταται για τυχόν συμπαρουσίαση της εκπομπής! Πρόκειται για απόφαση του σταθμού μονομερή και αυθαίρετη και δεν δεσμεύει συμβατικά την εντολέα μας, ενώ αντίθετα αποτελεί ευθεία παραβίαση της σύμβασης από μέρους σας! Σας καλούμε να σεβαστείτε τους όρους της σύμβασης την οποία η εντολέας μας τηρεί απόλυτα, σας δηλώνουμε ότι η εντολέας μας εμμένει στη σύμβαση και στους όρους αυτής και σας καλεί να απέχετε από κάθε αντισυμβατική και ετσιθελική συμπεριφορά. Τέλος σας δηλώνει ότι επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της και απαίτησης από τις αυθαίρετες ενέργειές σας και σας καλεί εντός προθεσμίας τριών ημερών από λήψεως του παρόντος να εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας που προβλέπονται στον όρο 3 της σύμβασης.

Ρούλα Κορομηλά»