ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΜΜΕ: οι απεργίες στα χρόνια της κρίσης

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΕΣΗΕΑ ήταν δύσκολες στα χρόνια της κρίσης. Την ώρα που στο κάθε δοκιμαζόμενο μέσο του κάθε υπό χρεοκοπία ομίλου οι εργαζόμενοι προχωρούσαν σε εξαντλητικές απεργίες για να διασφαλίσουν απλά και μόνο την εργασία τους, τα κυρίαρχα ΜΜΕ συνέχιζαν να δανειοδοτούνται και να σφυρίζουν αδιάφορα ενώ οι ιδιόκτητες τους έβρισκαν ευκαιρία για να προχωρούν στις δικές τους επιλεκτικές και αθόρυβες απολύσεις.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μετά κόπου και συχνά με διαφωνίες μελών του παρείχε απλώς κάλυψη στους απλήρωτους απεργούς του κάθε χρεοκοπημένου Μέσου.
Εκλεισαν κανάλια και εφημερίδες, φαγώθηκαν μεγάλα δάνεια από ιδιοκτήτες, άλλαξαν χέρια εκδοτικοί όμιλοι μέσα σε μια νύχτα χωρίς επιπτώσεις, παρένθετες εταιρείες γλίτωσαν.. χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, έκλεισαν εφημερίδες και περιοδικά χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς να εξοφληθούν ούτε τα δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα εκδότες και καναλάρχες βυσσοδομούσαν κατά της ΕΣΗΕΑ και των άλλων ενώσεων. Χιλιάδες οι άνεργοι στον χώρο του Τύπου με λεηλατημένα Ταμεία και αποθεματικά κυρίως μέσω PSI αλλά και κακής διαχείρισης.

- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου που υπογράφει η Αντα Ψαρρά στην Εφσυν ΕΔΩ