ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Διεθνοποιείται η βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) διεθνοποίησε τη βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων  καταθέτοντας επείγον ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που συγκαλείται στο Σαράγεβο στις 25 και 26 Απριλίου.
Στο ψήφισμα, που αναμένεται να εγκριθεί αύριο, έχουν εκφράσει ήδη τη συμπαράστασή τους η Ένωση Ισλανδών Δημοσιογράφων, η Ομοσπονδία Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας, η Ομοσπονδία Ισπανών Ενώσεων Δημοσιογράφων, η Ισπανική Ένωση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, 3 γαλλικές Ενώσεις – συνδικάτα τύπου και οι Ενώσεις  Ολλανδών, Βέλγων, Βρετανών, Βούλγαρων και Δανών Δημοσιογράφων.
Το κείμενο του ψηφίσματος:..
ΕΠΕΙΓΟΝ ΨΗΦΙΣΜΑ
Για την βίαιη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα των Ελλήνων δημοσιογράφων
Κατατίθεται από: Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών
Η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, που συγκαλείται στο Σαράγεβο, στις 25-26 Απριλίου
Λαμβάνοντας υπόψη το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που η ελληνική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα στις 19 Απριλίου 2016.
Επισημαίνοντας ότι στις προβλέψεις του σχεδίου αυτού περιλαμβάνονται:
Η κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων των Ελλήνων δημοσιογράφων, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για τη χώρα, εφόσον δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της.
Η ακύρωση του βασικού πόρου που χρηματοδοτεί τα εν λόγω ασφαλιστικά ταμεία απαλλάσσοντας το κράτος από μερίδιο χρηματοδότησης που δεν μπορεί να αναλάβει.
Η υποχρεωτική αξιοποίηση των πλεονασμάτων τους για να εξυπηρετηθεί το εξ ορισμού ελλειμματικό ενιαίο ταμείο που δημιουργείται.
Συνυπολογίζοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος θα εξοντώσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα ενός κλάδου που ήδη αντιμετωπίζει τεράστια ανεργία, δεν έχει συλλογικές συμβάσεις εργασίας και πλήττεται από το φαινόμενο της ανασφάλιστης εργασίας.
ΚΑΛΕΙ την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΔ να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στους αγώνες των Ελλήνων δημοσιογράφων, ώστε:
Να αποσυρθεί το εξοντωτικό για τον κόσμο της εργασίας ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Να διατηρηθεί η αυτοτέλεια των ασφαλιστικών οργανισμών που θα καλύπτουν όλες τις κατηγορίες εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Να διασφαλιστεί ο πόρος χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης δημοσιογράφων.