ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ζητήσει ο Τσίπρας

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών που αναζητούν τρόπο να ξεπεραστεί ο σκόπελος των προληπτικών μέτρων που αξιώνει να παρθούν το ΔΝΤ σε περίπτωση απόκλισης των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
O Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον Ντόναλντ Τουσκ έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία τη Μ. Τετάρτη, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η σύγκληση του Euro Summit θα ζητηθεί προκειμένου να «διασφαλιστεί η τήρηση της Συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου για την Ελλάδα», αναφέρουν πηγές του Μαξίμου.
Στο μεταξύ, στο κομμάτι των διαπραγματεύσεων, οι δανειστές, θέλουν ο «μηχανισμός εξισορρόπησης» να μπει στον προϋπολογισμό, ώστε να υπάρχει ένας «κόφτης δαπανών» και.. αναζητείται η νομική φόρμουλα.
Το ΔΝΤ επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να νομοθετήσει προληπτικά μέτρα, τα οποία θα ληφθούν σε περίπτωση απόκλισης από τον στόχο του προγράμματος.
Η ελληνική κυβέρνηση «έχει ξεκαθαρίσει ότι η νομοθέτηση υπό αίρεση είναι αντίθετη με το ελληνικό Σύνταγμα και με το διεθνές νομικό σύστημα. Οι νόμοι που ψηφίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουν άμεση εφαρμογή και η ισχύς τους παύει μόνο με άλλον νόμο. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει ολοκληρωμένη επιχειρηματολογία, με την οποία τεκμηριώνεται ότι η νομοθέτηση προληπτικών μέτρων είναι αρνητική για το οικονομικό κλίμα καθώς προεξοφλεί την αποτυχία του προγράμματος και αποτρέπει τις επενδύσεις».
 
- από την efsyn