ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ζητούν την συναίνεση της ΕΣΗΕΑ για τις μειώσεις στην «Αυγή»

Είναι γνωστό πως το επισημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, η «Αυγή» προτίθεται να προχωρήσει σε μεσοσταθμική μείωση μισθών κατά 20% . Προς τούτο είχε συγκροτηθεί πενταμελής επιτροπή εργαζομένων προκειμένου να διαπραγματευτεί με την διοίκηση τον τρόπο που θα γίνει η μείωση μισθών ώστε να επιτευχθεί ο περιορισμός του μισθολογικού κόστους που επιθυμούσε η Κουμουνδούρου.
Η διεύθυνση της Αυγής με τη σειρά της έστειλε επιστολή στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητάει από την Ενωση να εγκρίνει τη μείωση κατά 20% των αποδοχών των δημοσιογράφων, που εργάζονται στο πρωινό έντυπο της Αριστεράς. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση  της ΕΣΗΕΑ καθώς στο..  παρελθόν η Ενωση ποτέ δεν αποδέχτηκε ανάλογο αίτημα και είχε αντιδράσει σε παρόμοιες περιπτώσεις - κι ας είχε κάποτε προτείνει ο Σόμπολος να υπογράψουν από μόνοι τους οι δημοσιογράφοι συμβάσεις με μειωμένους μισθούς κατά 15% σε όλα τα «μαγαζιά».